Höst och tidtabellsstrul m.m.

Hösten har kommit och blomlådan är fixad och fått mer ”höstiga” växter. Blir lite extra fint i höstsol.

 

Vad som inte är lika bra är att W-bolaget inte har satt upp ny tidtabell i vänthuset, där sitter fortfarande sommartabellen kvar. Lite extra jobbigt att de slarvat nu, när det inte finns tidtabeller på båtarna. Undertecknad har påpekat det för W-bolaget som lovat fixa, men ännu har inget hänt trots påstötningar.

Oktoberbrygga

Undertecknad var i torsdags på Trafikantföreningens bryggmöte. En hel del intressant om finansiering om vi behöver göra större reparationer, vilket vi hoppas dröjer. Även genomgång av W-bolagets krav på bryggor och i vilket skick de ska vara för att trafiken ska upprätthållas. Känns som vi håller en bra nivå, både vad gäller säkerhet och tillgänglighet. Sedan fick jag reda på att det går att söka pengar för ”bryggutveckling”, lite diffus term, men kan vara tillämplig om vi skulle vilja gå vidare med besöksbryggeidéerna. 

Däremot var det inte många bland ”bryggfolket” som trodde vi hade en chans att få ersättning för skadorna grovsopsfärjan åsamkade (se förra inlägget), men vi ska göra ett nytt försök, när vi vet mer om kostnad. Första offerten för att fixa bryggan har kommit och vi hoppas få nå´n till för jämförelse. Förhoppningsvis ska det inte dröja alltför länge att få det gjort. 

 

/ Håkan