Nu kommer våren!!!

Påsken var kylslagen och blåsig och bjöd på både snö och sol. Det är förhållandevis torrt i markerna och stigarna är inte alls lika leriga som de brukar vara på våren.

Nu på vårkanten kan det vara dags att påminna lite om vad som gäller på området runt bryggan. Marken är till största delen privat, det gäller även den anlagda vägen från bryggan. Detsamma gäller förvisso de flesta stigarna på ön, men just här passerar flest människor och det finns hus alldeles intill. Förutom oss tvåbenta varelser som går här, passerar även en del fyrbenta. Då och då händer det att en fyrbent sätter sig och gör ”tvåan” vilket lämnar en restprodukt som inte är så trevlig, vare sig att kliva i eller lukta på. Är man ute i skogen räcker det ofta att sprätta bort det en bit från stigen, men på den anlagda delen av vägen och intill hus ska det plockas upp och tas omhand. Annars blir det lite väl hög koncentration av klickar och dofter här. Det finns inga kärl för hundpåsar på ön, men det innebär inte att det är OK att slänga dessa i naturen, vilket faktiskt förekommit, de tas hem till stugan.

Det är inte bara fyrbenta som både låter och lämnar spår, utan även fyrhjulta. Trafik med fyrhjulingar och andra motorfordon bör därför, i möjligaste mån, undvikas på området runt bryggan. Vi räknar givetvis inte båtar som fordon i detta sammanhang.

Nä, nu får det vara nog med pekpinnar, det kvittrar i buskarna, skrias i luften, blommar i backarna, öppnas upp i stugorna, vårturlistan har börjat gälla….Våren är på gång!

/ Håkan