Utsedd till bästa brygga!!!

I onsdags var vi två gubbar som klev ombord på M/S Sandhamn. När vi kommit ombord frågade en av besättningsmännen om vi visste vem som skötte bryggan.  (Orden kan ha fallit något annorlunda, men så här kommer jag ihåg det)  ”Ehhh, ja?” svarade jag och var lite orolig för vad som skulle komma. ”Var det ni som skottat bryggan?” fortsatte han, ”Nej, men jag vet vem som gjort det”. Kände mig fortfarande lite orolig för att något var tokigt. Besättningsmannen fortsatte, ” Vill bara säga att det här är den mest välskötta bryggan på linjen, alltid lika trevligt att lägga ut landgången på en så välskottad brygga” Han berättade om hur besvärligt det kunde vara, i synnerhet med så´n skarsnö det var i onsdags. Det värsta var om de skulle i land med gods-/varuvagnar på bryggorna, men om alla bryggor såg ut som Södra Stavsudda, skulle jobbet vara mycket enklare.

Kändes ju lite småkul att kunna säga att jag är ordförande i bryggföreningen, men ännu roligare att säga: ”Vi har en exemplarisk bryggfogde som heter Lasse Österberg”. 

Härmed ett stort tack till Lasse från besättningen på M/S Sandhamn, och givetvis även från oss andra!

Har tyvärr ingen bild på hur bra det såg ut i onsdags, så ni får nöja er med en bild från 9 feb

Igår var jag även på Trafikantföreningens vintermöte. Det var inte så mycket nytt för oss, men jag tycker det är bra att hålla sig uppdaterad. Det viktigaste var väl att anbudstiden för upphandlingen av sjötrafiken gick ut i tisdags, så nu är det bara att vänta och se. Beslut väntas under hösten. Vill du veta mer, klicka här.

Kan även vara värt att påminna att SL:s periodkort kommer att gälla fram till den 29 april. Alltså att om man har 30(eller längre)-dagars SL-kort åker man gratis på båten fram tills dess. Det blir även lite nya datum för vårtidtabellens giltighetstid. Den börjar gälla 13 april och kommer i år att gälla ända fram till 20 juni. Ni hittar den här, vi finns i tabell 14, som vanligt.

/Håkan