Fredag den 13:e – Missa inte båten!

Bli inte akterseglade, eller stå och vänta på en båt som inte kommer…

Klicka för tidtabell (vi finns i tabell 14, som vanligt)

På fredag börjar vårtidtabellen gälla, hur man nu vågar byta tidtabell fredag den 13:e???                                                                                                Nåväl, huvudsaken är nog att vi vet om det.

Tiden går så fort nu att jag också vill passa på att påminna om Grovsopsfestivalen den 19 maj.

Det hör också våren till att komma med lite pekpinnar (repris som tål att läsas igen):

Marken runt bryggan är privat, det gäller även den anlagda vägen från bryggan. Detsamma gäller förvisso de flesta stigarna på ön, men just här passerar flest människor och det finns hus alldeles intill. Förutom oss tvåbenta varelser som går här, passerar även en del fyrbenta. Då och då händer det att en fyrbent sätter sig och gör ”tvåan” vilket lämnar en restprodukt som inte är så trevlig, vare sig att kliva i eller lukta på. Är man ute i skogen räcker det ofta att sprätta bort det en bit från stigen, men på den anlagda delen av vägen och intill hus ska det plockas upp och tas omhand. Annars blir det lite väl hög koncentration av klickar och dofter här. Det finns inga kärl för hundpåsar på ön, men det innebär inte att det är OK att slänga dessa i naturen, vilket faktiskt förekommit, de tas hem till stugan.

Det är inte bara fyrbenta som både låter och lämnar spår, utan även fyrhjulta. Trafik med fyrhjulingar och andra motorfordon bör därför, i möjligaste mån, undvikas på området runt bryggan. Vi räknar givetvis inte båtar som fordon i detta sammanhang.

Passa på att njuta av våren, helt plötsligt kan den övergå i sommar….

/Håkan