Bryggreparation och förstärkning

Nu är bryggreparationen nästan klar. Bryggan hade ju en del skador, inte minst efter grovsopfärjan. När den ändå skulle repareras valde vi att samtidigt passa på att förstärka bryggkanten. När jag kom till ön i söndags låg det lite material på bryggan och några plywoodskivor skvallrade om att lite förberedande kantgjutning utförts. 

 

Även om vädret var fortsatt trist på måndagen kunde jag ju inte låta bli att gå till byn för att se hur det fortskred. Det är bra med skärgårdsfolk när det ska byggas i skärgården. Thomas från Möja och Sofia från Harö gnällde inte sååå mycket över vädret utan kämpade vidare med ”kantbalkarna”. Ett och annat hål måste borras i dem, för att de sedan skulle läggas på plats.

På tisdagen, när jag skulle åka hem, var vädret tämligen annorlunda och det såg nästan mysigt ut när de höll på med den sista finputsningen. Nåja, de behöver komma tillbaka en snabbis för att ta bort den sista formen och även få upp och fästa det nedsjunkna däcket. Det sistnämnda var lite klurigare än vad vi först trodde.

Ett stort tack till Österman Bygg AB och Sofias Bygg & Sjö för väl utfört arbete. 

 

/ Håkan