Strålande november

Rubriken är kanske inte helt sanningsenlig. En tämligen grå och fuktig höst börjar lida mot sitt slut. Men det går inte att förneka att det är skönt att se bryggan förberedd för vintern. Det är inte alla förunnat att kunna åka till sin ö året runt. En av skärgårdens äldsta bryggor har dock en bryggförening som ser till att trafiken kan upprätthållas året om. Bli medlem (om du inte redan är det) för dryga 50-öringen per dag, så vi kan fortsätta ha det så här bra. Belysningen funkar och de nya sandlådorna står på plats, fyllda med sand för att möta vintern. Tack till vår nya bryggfogde, även om jag tror den gamle varit behjälplig. Det kan ju lätt bli lite halt, när vintern knackar på.

Belysningen ja… Att gå ner till bryggan för att möta nära och kära underlättas, väl på plats, av bryggbelysningen. Båten slår på sina strålkastare och det kan vara svårt att urskilja vem som är vem.

…utan bryggbelysning kanske man skulle få nya bekantskaper, men känns skönt att den finns där.

Vill även göra er uppmärksamma på att inte låta gamla stövlar stå kvar i vänthuset. Är det dags för nya, ta bort de gamla, det börjar bli lite trångt på hyllorna. Alltså, endast stövlar som används har sin berättigade plats, för behövs, det gör de…

Vi har även hittat lite gamla kläder som lämnats i vänthuset, dessa har dock förpassats till de sälla jaktmarkerna, efter att ha legat där i över en månad.

Ni som inte vågar er ut så här års. Ta risken och upplev att ön är till för åretruntbruk.

/Håkan