Vårtider kommer

Det blev ju lite vinter till sist, t.o.m. lite is så Waxholmsbolaget lade om till isstidtabell. Nu är detta dock ett minne blott och de har börjat köra efter ordinarie vintertabell igen.

Även Möja Båttaxi börjar köra efter ordinarie tabell på fredag 19 mars. De har också lovat att, inom kort, komma med en påsktidtabell. 

Vintern i bilder

Denna korta vinter fångade Yrsa på bilder, fr.om. 15 januari t.o.m. 28 feb. Kan inte låta bli att lägga upp dessa här:

Årsavgift

Inom kort kommer avin för årsavgiften, så håll utkik i er maillåda, tänk på att den kan hamna i ”skräppost” (även om det definitivt inte är skräp att vara med i föreningen). Det är några av er som föredrar att få den via vanlig post, så håll utkik i vanliga brevlådan också. Vill ni betala redan nu, så ser inbetalningskortet ut så här:

En liten påminnelse

Årets grovsopsfestivaler äger rum 22 maj resp. 14 aug, som vanligt kl 10:00 – 11:30 båda dagarna.

…och en påminnelse till

Även om det oftast ser snyggt ut runt bryggan har det hänt att vi får städa upp efter andra. Såväl ”kvarglömda” soppåsar som hundbajs. Tyvärr måste vi därför fortsätta påminna om allas vårt ansvar:

Förutom att vi, för närvarande, ska försöka hålla lite avstånd från varandra för att minimera smittorisk, tänkte jag även påminna lite om vad som gäller på området runt bryggan. Marken är till största delen privat, det gäller även den anlagda vägen från bryggan. Detsamma gäller förvisso de flesta stigarna på ön, men just här passerar flest människor och det finns hus alldeles intill. Förutom oss tvåbenta varelser som går här, passerar även en del fyrbenta. Då och då händer det att en fyrbent sätter sig och gör ”tvåan” vilket lämnar en restprodukt som inte är så trevlig, vare sig att kliva i eller lukta på. Är man ute i skogen räcker det ofta att sprätta bort det en bit från stigen, men på den anlagda delen av vägen och intill hus ska det plockas upp och tas omhand. Annars blir det lite väl hög koncentration av klickar och dofter här. Det finns inga kärl för hundpåsar på ön, men det innebär inte att det är OK att slänga dessa i naturen, vilket faktiskt förekommit, de tas hem till stugan eller till ”stan”.

Det är inte bara fyrbenta som både låter och lämnar spår, utan även fyrhjulta. Trafik med fyrhjulingar och andra motorfordon bör därför, i möjligaste mån, undvikas på området runt bryggan. Vi räknar givetvis inte båtar som fordon i detta sammanhang.

Tiden går

När jag skrev om den korta vintern i början av detta inlägg kom jag att tänka på hur det var för tio år se´n. Efter en rejäl skärgårdsvinter gick det fortfarande den 20 mars att njuta på isen.

/ Håkan