Höstuppdatering med rutten stolpe

(Vill du läsa hela inlägget, klicka på rubriken) Det har varit dåligt med uppdateringar under hösten, men nu är det dags. Vill tacka en person som jag träffade på bryggan förra veckan som påminde mig om detta.                                                                                                                                                                                     

Efter årsmötet hade vi ett kort konstituerande möte och sedan har vi i styrelsen haft lite mail- och telefonkontakter. Vår bryggfogde såg häromveckan att den höga lyktstolpen på bryggan svajade misstänkt och upptäckte, vid närmare kontroll, att den är tämligen rutten i de nedre delarna. Den är f.n. provisoriskt säkrad, men måste bytas. Vi får även titta på hur vi ska montera ny stolpe, då det inte är helt optimalt nu. Den står med änden nere i vågskvalpet och drar åt sig alldeles för mycket fukt. Det är ju inte alltid vattnet är så extremt lågt som det var en period i oktober.

dscf6939dscf6943

Årsmötet diskuterade att se över elinstallationerna och ta fram förslag på hur brygganläggningen kan bli självförsörjande på el.

I dagsläget är ett underlag för en offertförfrågan framtaget. Visst skulle vi kunna gå direkt ut till entreprenörer med offertförfrågan, men tycker det är bättre att höra med andra som redan gjort liknande installationer. Därför har vi även börjat söka efter andra bryggor som gjort det. Dels gör vi det genom Trafikantföreningen och dels genom ”hörsägen”. Vi har ett par uppslag att arbeta vidare med, men känner någon till fler bryggor som installerat solceller el. dyl., hör gärna av er.

 

Jag har lagt några bilder i vänthuset, först till kvarn gäller 🙂 (Jo, jag har några till hemma) Panoramabilderna är från sensommaren medan den svartvita är ca. 100 år gammal och visar den första ångbåtsbryggan på ön. Den låg några meter längre västerut, ungefär vid vassen bredvid badstegen. Man ser fortfarande en del stenar på botten efter den bryggans stenkista.

trippelpan

Får också passa på att bjuda på min senaste tur ner till byn (9 nov 2016).

Skärgårdshälsningar

Håkan F.