Vårinfo och medlemsavgift

Medlemsinfo

Det traditionella medlemsbrevet hittar du här:

Medlemsbrev 2020

…och du, glöm inte medlemsavgiften. 

 

Tidtabellinfo

Vi lever ju i en lite annorlunda tid, just nu, så det är inte alltid lätt att hänga med vad som gäller för dagen.

Som ni kanske har märkt har SL, i rådande läge, dragit ned på busstrafiken vilket kan påverka anslutningen i Sollenkroka. Tyvärr stämmer ju inte alltid reseapparna heller, men vi får försöka ha tålamod och göra det bästa av situationen.

Waxholmsbolaget kör tills vidare enligt vanliga vintertidtabellen, vi får väl se hur det blir till påsk.

Möja Båttaxi har anpassat sin påsktidtabell till SL-bussarna. Men förändringar kan komma snabbt i dessa tider. 

Allmän brygginfo

Förutom att vi, för närvarande, ska försöka hålla lite avstånd från varandra för att minimera smittorisk, tänkte jag även påminna lite om vad som gäller på området runt bryggan. Marken är till största delen privat, det gäller även den anlagda vägen från bryggan. Detsamma gäller förvisso de flesta stigarna på ön, men just här passerar flest människor och det finns hus alldeles intill. Förutom oss tvåbenta varelser som går här, passerar även en del fyrbenta. Då och då händer det att en fyrbent sätter sig och gör ”tvåan” vilket lämnar en restprodukt som inte är så trevlig, vare sig att kliva i eller lukta på. Är man ute i skogen räcker det ofta att sprätta bort det en bit från stigen, men på den anlagda delen av vägen och intill hus ska det plockas upp och tas omhand. Annars blir det lite väl hög koncentration av klickar och dofter här. Det finns inga kärl för hundpåsar på ön, men det innebär inte att det är OK att slänga dessa i naturen, vilket faktiskt förekommit, de tas hem till stugan.

Det är inte bara fyrbenta som både låter och lämnar spår, utan även fyrhjulta. Trafik med fyrhjulingar och andra motorfordon bör därför, i möjligaste mån, undvikas på området runt bryggan. Vi räknar givetvis inte båtar som fordon i detta sammanhang.

Sist men inte minst:

/ Håkan