Städinlägg!

Nu har hösten börjat göra sitt intåg, det betyder, förutom krispig härlig luft uppblandat med dimma och lite busväder, bl.a. mer löv och lera. I samband med detta känns det naturligt att ta upp lite om städning av vänthus. 

När jag var ute sist såg det helt OK ut, men det kan snabbt förändras. Vi har ju visserligen vår eminente bryggfogde Mats och hans kumpaner Kay och Tomas som ser till det i stort. Se´n är vi några till som, då och då, tar med ”kvarglömda” sopor och annat som inte har i vänthuset, och området runt detsamma, att göra. Men ansvaret vilar på oss alla. Ett alldeles utmärkt sätt att fördriva tiden, när man t.ex. väntar på båten, är att titta runt lite och hjälpa till att hålla rent och snyggt. Det gäller allt från lera, löv, hundpluttar till skräp och soppåsar, m.m. Vi har ingen anställd städpersonal, utan engagemanget i Bryggföreningen sker helt ideellt, så vi behöver alla hjälpa till.

Klicka på bilden för att hitta rätt tabell (vi finns i tabell 14, som vanligt)

En annan sak sak jag såg sist var att Waxholmsbolaget återigen har glömt att byta tidtabell i skåpet i vänthuset. Det är anmält och vi får väl se om och när det blir åtgärdat.

Nu får det vara nog med pekpinnar och gnäll. Hösten är en underbar tid att åka ut. Det är mindre folk på båtarna så det blir lättare att hålla avstånd, i synnerhet om man väljer lite ”udda” tider. Färgerna i naturen är underbara och vädret skiftar mellan hög klar luft, som är härlig att andas, till dagar då det är mysigt att bara sitta inne stugan och mysa. Däremellan finns det ju alltid lite att ta hand om.

Ha det så bra och håll efter i vänthuset!

/Håkan