Höstrapport

Hösten har kommit på allvar och det är dags att ta upp båtar, om ni inte redan gjort det. Då kan det vara bra att veta att vattennivån fortfarande pendlar mellan ”normal” och en bit däröver. Det har endast vid enstaka tillfällen legat under ”normalt” denna höst. Vill du följa förändringarna, klicka på bilden.

Nu när coronan satt fart igen bör vi tänka till lite extra när det gäller hur vi åker, även om det känns som ett ”måste” när båtar ska tas upp. Försök välja att åka udda tider så brukar det gå bra att hålla avstånd, både på brygga och båt.

Lita dock inte på turlistan som sitter i vänthuset, den var aktuell i somras och har ännu inte blivit utbytt, trots påstötningar. Tyvärr har vi i styrelsen inte nyckel att  öppna skåpet och byta själva, utan det ligger på Waxholmsbolaget och dess entreprenörer. 

Aktuell tidtabell hittar du här, tabell 14.

Du kan givetvis använda appen (https://waxholmsbolaget.se/), där bör man dock vara uppmärksam på att det ibland är missar med bussanslutning i Sollenkroka. Har inte kollat alla anslutningar som gäller i höst, men det har definitivt funnits fel i appen tidigare. Även detta är påtalat ett antal gånger under de senaste åren, men är tydligen väldigt svårt att få rätt…

När jag åkte från ön i måndags såg allt snyggt och välstädat ut runt bryggan och solen sken.

Och du, glöm föralldel inte att prata med grannar om föreningen, många är med, men inte alla. Det är ju tämligen enkelt att bli medlem, det är bara att klicka på denna text och följa instruktionerna.

En gång i tiden var avgiften lite lägre, men 82 öre per dag känns överkomligt också.

/Håkan