Grovsopor och sjötrafik

Våren har äntligen börjat bli lite varmare och snart är det dags för grovsopfestival. Nu på lördag, den 22 maj, kl. 10:00-11:30, kommer färjan för att hämta det vi har samlat på oss. Även om vi börjar se ljuset i coronatunneln behöver vi även denna gång tänka oss för lite extra. Ta bara med det nödvändigaste, vi hoppas på bättre läge när den kommer tillbaka i augusti. Därför kör vi samma förhållningsregler som sist.

Vi hoppas att det går lika smidigt som sist och att vi får en liten pratstund med varandra.

Sjötrafiken

Nu har det klarnat mer om hur förslaget till framtidens sjötrafik ser ut. Det som läggs fram nu är lite mer åt kompromisshållet. Fortfarande trafik in till Stockholm, men helt lugn känner man sig inte när man läser det som finns i pressreleasen från Centern. Det finns en uppenbar risk att öar som vår, riskerar klart färre turer till och från den stora staden…

Läs mer här och bedöm själv:

 

Nu ska det ut på remissrunda och det lär justeras igen… Stöd gärna Trafikantföreningen, som är en viktig remissinstans

 

/Håkan