Sommarkänsla och trafik

Vårens sopfestival skedde under kontrollerade former. Det var en hel del sopor som lämnade ön. Inte lika mycket som under ”icke-coronatider”, men mer än förra året. Färjan la i år till vid berget där öns första ångbåtsbrygga fanns för över 100 år sedan, så logistiken blev lite ovan, men allt fungerade bra. Du som ”råkade glömma” lite PE-rör, m.m. vid semaforen är hjärtligt välkommen att hjälpa till med andras sopor nästa år.

Vi i styrelsen fick också tillfälle till ett litet informellt möte. Vi kom överens om att staga upp och snygga till ena gästbryggan, efter att den inre, privata delen, rasat ned i sjön.

Några dagar senare avslutades våren med ett riktigt rejält skyfall. Hoppas att ni inte råkade ut för större skador, än dränkta stigar och leriga stövlar…

Därefter dröjde det inte länge förrän sommaren stod i full blom. I förra veckan var temperaturen i Norrviken 21 grader, men har nu, efter lite blåst, sjunkit tillbaka till mer, för årstiden, normala 15-16. 

Nutidens trafik

Helt klart är i alla fall att sommaren är i full gång. Waxholmsbolaget har presenterat sin sommarturlista, som börjar gälla den 25:e, och Möja Båttaxi sin midsommartabell.

Waxholmsbolagets sommartidtabell
Waxholmsbolagets sommartidtabell

Framtidens trafik

Nu har remissrunda nummer två om framtidens trafik påbörjats. Det är vissa framsteg från den de förra förslagen, men helt klart finns en stor oro kvar. Man lägger stort fokus på ”kärnöar” vilket riskerar att göra det svårare för mindre öar att utvecklas. De verkar ha missat den allt större delen deltidsboende är en viktig del av skärgårdens utveckling. Inte minst det senaste årets ökande distansarbete har visat på öarnas möjligheter. Många av dessa som har börjat pendla, som ju faktiskt bor på öar som vår, har de nog inte sett i statistiken ännu. Denna pendling sker numera året om…. Vi i Styrelsen funderar på att återigen komma in med synpunkter.

Om ni vill läsa mer om nuvarande förslag, finns det att ladda ned här: sjötrafikutredning_del_1_remiss_2

Till sist

Om vi inte ses eller hörs innan dess….

Ha en underbar midsommar!

Midsommardagen 1968

/ Håkan