Äggande läsning

Våren kom av sig lite, i vanlig ordning får man kanske tillägga. Nu står dock påsken för dörren och det händer lite när det gäller tidtabeller. Waxholmsbolaget har släppt sina nya. I sin ständiga strävan till förbättring (?) är inga anslutningsbussar med (utan hänvisar till sl.se) och för den ovane är det svårt att vad som gäller olika helgdagar. Nu har de skrivit i tabellen:

”HELGTRAFIK
Vid jul, nyår, påsk, midsommar samt övriga storhelger
förekommer förändringar i trafiken. Se information
och sök din resa på waxholmsbolaget.se eller i appen.”

Detta känns dock ”lite sådär”, med tanke på att de tidigare hänvisat till att det är tidtabellen som gäller. Om ni klickar på http://www.sodrastavsuddabrygga.se/2021/09/30/medias-makt/ ser ni vad som hände i höstas när undertecknad litade på appen. Vi får hoppas att alla lyckas och kommer med den båt de vill. Detta är uppmärksammat av både Trafikantföreningen som arbetar för en förbättring och Tidningen Skärgården som haft en artikel om Janitha på Möja som tog fram en egen tidtabell för Möjaborna i vintras. Råkar ni ut för konstigheter när det gäller detta, meddela gärna oss via kontaktsidan så tar vi det vidare.

Nåväl, klicka på bilden kommer ni till vårturlistan, vi finns i tabell 14, som vanligt.

Möja Båttaxi är tydligare i sin påskturlista, så den kan jag publicera direkt här:

Vi har nu också skickat ut ”inbetalningskorten” och hoppas att det blir stor uppslutning, även i år, i öns viktigaste förening.

…och till sist det mest äggande….

Vi önskar er alla en riktigt skön helg

 

/Håkan