Medias makt

Akterseglad ordförande

Onsdagen den 8 september tänkte jag ta sista båten till Sollenkroka. Kollade i Waxholmsbolagets app om den behövde bokas, men det behövde den inte. Gick ner till bryggan, kvällen var ljummen så väntan var behaglig, men blev lite väl lång. Kollade i appen och såg att Draken redan var borta vid Träskö-Gåln och inte passerat vår brygga. Lite jobbig situation då jag behövde komma till jobbet på torsdag morgon.

Behaglig väntan på båt som inte kom

Skulle kunna ta första morgonbåten, men den behövde ju ha bokats före kl. 19 och nu var klockan ca 19:45. Nu hade jag så´n tur att en närstående just denna kväll var ute och provkörde sin båt och var precis utanför Norrviken när jag ringde. Han kom efter några minuter och jag kom hem.

 

Räddaren i nöden

Försökte efter detta få ersättning för bränslekostnader av W-bolaget, då de lämnat felaktiga uppgifter i appen. Men det blev tvärnobben då det minsann det stod rätt i tidtabellen. Kollade lite mer och hittade ett par turer till där det stod olika i tidtabell och app och påpekade detta för W-bolagets kundtjänst. De svarade då att jag förmodligen inte hade uppdaterat min app (hur man nu gör det…). När jag försökte svara på den mailen upptäckte jag att det var en ”no-replaymail” som alltså inte gick att svara på. De ansåg tydligen ärendet avslutat, men det gjorde inte jag. 

Jag tog kontakt med den eminenta Tidningen Skärgården, som började nysta i saken. Artikeln är visserligen inte publicerad ännu, men som av en händelse fick jag ett mail från W-bolaget några dagar senare. De beklagade sig över att de inte svarat tidigare (fast det hade de ju gjort..) med besked om att jag visst skulle få ersättning och att de ”vid en utförligare undersökning av reseplaneraren i vår app har vi kunnat påvisa att den resa som du sökte inte visade att det var en beställningstur”. ”Utförlig”? det tar ju bara ca 30 sekunder att konstatera felet… Felet när det gäller sena onsdagsturen är nu rättat i appen, men däremot verkar de inte gjort någon ”utförlig undersökning” om de andra felen jag påpekade. Mitt råd är f.n. att boka i appen om det går och dubbelkolla i tidtabellen om det behövs. Ta gärna kontakt med Bryggföreningen om ni hittar fler fel, Jonas på Tidningen Skärgården har nog inget emot att nysta vidare.

Trafikantföreningen

Nu när restriktionerna börjar lätta på allvar, kommer även Trafikantföreningen igång med fysiska möten för medlemmar. Det första blir ett ”bryggmöte” den 22 nov, där en del praktiska råd kan dyka upp, utbyte av erfarenheter samt läge att komma med en del synpunkter. Själv planerar jag att gå på mötet, vem vet, jag kanske får någon med mig? Hör gärna av dig i så fall.

Deras årsmöte planeras till den 11 januari och förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar planeras et s.k. ”trafikråd”, men det får vi återkomma om.

Till sist

Årsmötesprotokollet är nu justerat och klart och en kopia ligger upplagd under ”Dokument”.

Njut av hösten!

Håkan