Är det vinter nu?

Lagom till att vintertidtabellen kommit (börjar gälla idag den 11 dec) har det också kommit lite snö. Även slingan i trädet är på plats. Så, jo, det är nog vinter.

I torsdags var jag på Trafikantföreningens årsmöte. Tämligen positiv stämning med ett trafiklandstingsråd som betonade vikten av att W-båtstrafiken också ska skapa förutsättningar för en levande skärgård och inte bara vara till för turister, sommargäster och fritidsboende. Han verkar uppriktigt engagerad i dessa frågor. En del i det arbetet är försöket med att SL:s 30- och 90-dagarskort, samt årskort ska gälla även i båttrafiken under lågsäsong. Från den 9 januari till den 29 april kommer det alltså vara ”gratis” för de med ovannämnda kort att ta W-båten till ön. Försöket fortsätter sedan under hösten mellan 3/9 och 9/12. Att det inte kommer gälla under sommaren är för att den kompletterande turisttrafiken, som t.ex. Cinderellabåtarna kör, inte ska störas alltför mycket och att W-båtarna då har tillräckligt passagerarunderlag.

Om vi inte hörs eller ses innan dess, så vill jag och resten av styrelsen passa på att önska alla medlemmar:

Hinner väl inte bli så mycket is till jul och Angantyr lär inte komma, men lite nostalgi skadar aldrig.

/Håkan