Nu är det nog vår…

Det har varit lite segt med vårvädret i år, ömsom lite sol, snö och blåst. Det kan knäcka en gran, som den som föll över vår gäststuga, som kom att likna en grankoja (stugan klarade sig dock mirakulöst med bara ett litet hål i taket, som kunde lappas med lite takpapp). Hoppas ni klarat er från fällen, eller haft samma tur som vi.

Men det knäcker ju inte oss, vi vet ju att våren ofta är lite sen i skärgården, menunderbar ändå. Isarna har släppt, båtarna börjar komma i sjön, bofinkarna anländer, talgoxarna filar, koltrastarna sjunger, blåsipporna blommar, lammen skuttar…..

Till och med Waxholmsbolaget har insett det och idag börjar vårtidtabellen att gälla. Klicka på bilden nedan så hittar du den.

 

Eftersom de inte lyckas få med helginfo i tabellerna, har de lagt den separat, klicka här och scrolla ned lite.

Svenne och Lotta på Möja Båttaxi fattade det redan för ett par veckor sedan..

Glöm nu bara inte att som alla andra vårar är det också dags för medlemsavgiften.

Ännu en tradition

Vad vore väl ett vårinlägg utan lite förmaningar?

Vi vill ju att ön ska vara lika välkomnande varje gång man kliver iland.

Även om det oftast ser snyggt ut runt bryggan har det hänt att vi får städa upp efter andra. Såväl ”kvarglömda” soppåsar som hundbajs. Tyvärr måste vi därför fortsätta påminna om allas vårt ansvar:

Marken är till största delen privat, det gäller även den anlagda vägen från bryggan. Detsamma gäller förvisso de flesta stigarna på ön, men just här passerar flest människor och det finns hus alldeles intill. Förutom oss tvåbenta varelser som går här, passerar även en del fyrbenta. Då och då händer det att en fyrbent sätter sig och gör ”tvåan” vilket lämnar en restprodukt som inte är så trevlig, vare sig att kliva i eller lukta på. Är man ute i skogen räcker det ofta att sprätta bort det en bit från stigen, men vid bryggan, på den anlagda delen av vägen och intill hus ska det plockas upp och tas omhand. Det finns inga kärl för hundpåsar på ön, men det innebär inte att det är OK att slänga dessa i naturen, vilket faktiskt förekommit, de tas hem till stugan eller till ”stan”. Tänk även på att hålla hundar kopplade.

Det är inte bara fyrbenta som både låter och lämnar spår, utan även fyrhjulta. Trafik med fyrhjulingar och andra motorfordon bör därför, i möjligaste mån, undvikas på området runt bryggan. Vi räknar givetvis inte båtar som fordon i detta sammanhang.

Möte på gång

Nästa vecka är det ”Trafikråd” i TrafikantföreningenTänkte ta mig dit för att kunna avlägga en rapport i nästa nyhetsbrev. Är det någon som vill följa med är det fritt fram.

Vårhälsningar

Håkan