Höst blir vinter på en söndag

Liksom förra året väljer Waxholmsbolaget att byta tidtabell mitt under en helg. Hösttidtabellen slutar gälla den 9 december och när vi vaknar den 10 är det vintertabell som gäller.

Möja Båttaxi kör än så länge med hösttabell:

Senaste månaden har varit fortsatt lugn för styrelsen. Jag har varit i vidare kontakt med bryggbyggaren och hoppas på idéskiss och offert inom relativt snar framtid.

Det har dessutom varit bryggmöte i Trafikantföreningen. Det handlade mest om kajombyggnaden i Vaxholm, som efter förseningarna nu verkar komma igång. Klickar du på bilden nedan kan du se och läsa om projektet.

Vidare handlade det om Hemmarö brygga som ”renoverats”, eller snarare byggts ny. Inte ett projekt som direkt berör oss, men visar på vikten av att ha en förening för att kunna göra det man behöver och dessutom få bidrag till det. Som förening upplevde de som viktigt att följa regler och förordningar som bygglov och tillstånd för vattenverksamhet, vilket det ju bara är att hålla med om. Det och lite annat fanns att ta med till vår ombyggnad/renovering av gästbryggan. Att bygga med ”egna” lösningar var inga problem, så länge allt fanns dokumenterat. De byggde bl.a. med överblivna lyktstolpar (avfotad power-pointbild) Nu kan det bli svårt att få bidrag till gästbryggan, men definitivt värt ett försök.

Som sagt, hösten går mot vinter och då är det allt lite extra mysigt med en välskött brygga. 

Må så gott i novembermörkret, snart kommer ljusare tider.

Håkan