Höst, tidtabellsstrul och annan info

Hösten har kommit och blomlådan har fixats till och fått mer ”höstiga” växter. Gör sig fint i höstsolen.

Det som inte är lika fint ar att W-bolaget, trots påstötningar, ännu inte bytt ut tidtabellen i vänthuset, där sitter sommartabellen kvar i skyltskåpet. Lite extra trist nu när det inte finns tidtabeller på båtarna, men de bedyrar att de ska finnas uppsatta vid bryggorna.

Oktoberbrygga

I torsdags var undertecknad på Trafikantföreningens bryggmöte. Mycken matnyttig information om vilka krav som ställs på bryggor, finansieringsfrågor, m.m. Även om vår brygga är dryga 50 år gammal håller den nog rätt god standard vad gäller utrustning, säkerhet, tillgänglighet m.m. Dock gäller det givetvis att hålla koll och underhålla, 50 år är ändå 50 år….

Jag tog även upp frågan om det finns möjlighet att få ersättning för de skador som grovsopsfärjan åsamkade (se tidigare inlägg), men det är nog rätt små chanser. Vi har fått in första offerten för reparation och hoppas på någon till för jämförelse. Förhoppningsvis ska det inte dröja alltför länge att få det fixat.

En intressant sak var att man även kan få bidrag för ”bryggutveckling”. Ett något diffust begrepp, men kan kanske vara aktuellt om vi vill gå vidare med gästbryggeidéerna. 

/ Håkan