Ny styrelse, bryggfix och glöm inte….

att fr.o.m. i måndags gäller SL:s periodbiljetter igen på båtarna. Alltså väldigt onödigt att köpa biljett för alla som har 30- eller 90-dagars eller årskort på SL

I lördags samlades nya styrelsen (undertecknad, Olle, Lars och Lars-Erik) för konstituerande möte. Förutom att vi fastställde våra roller kom vi även överens om lite annat. Framöver kommer ordförande, sekreterare och kassör ha varsin mailadress (förutom den ”allmänna” bryggpostadressen). Detta för att underlätta vid utskick och annan kommunikation. Då det t.ex. är dags för inbetalning av årsavgift det kommer det tydligare att synas att den kommer från Bryggföreningen, vilket vi tror är en fördel, ingen vill ju missa den. Det kan även vara så att ni vill komma i kontakt med någon av oss personligen. Då vi vill undvika spam från utomstående är adresserna inte direkt klickbara, men ni hittar dem här.

Bryggan blev, som ni sett i tidigare inlägg, skadad i samband med grovsophämtningen. Efter kontakt med kommunen känns inte möjligheterna till ersättning speciellt goda. Då det inte bör vara alltför kostsamt att laga beslutade vi att ändå ta in kostnadsförslag för detta. Vi passar även på att kolla möjligheterna att ”stålsko” bryggkanten för att förhindra liknande skador i fortsättningen. När vi har ett konkret förslag, försöker vi med kommunen igen, även om vi alltså inte har alltför stora förhoppningar.

Jämnhöjd på däcken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi beslutade också att ses på söndagen för att försöka få det uppskjutande däcket på plats. Det gick bra med tre gubbar, ett spett och ett järnrör. En bult bör dock återmonteras, men det kan göras i samband med reparationen.

 

Bryggfogde Österberg gör efterkontroll

Kompletteringen av bryggdäcket på bryggan i Byviken hoppas vi få klar inom en inte alltför avlägsen framtid. Under de mörka vinterkvällarna tänker vi ta fram några skisser på hur en eventuell framtida gästbrygga kan se ut. Under året kommer vi också försöka hinna med att bättra på färgen lite på vänthuset, som även behöver ny plast på skärmtaket.

 

/Håkan