Sandlådor och båtgalleri

Vi har nu kommit in en bit i oktober. Blidösundsbolaget har övertagit driften av W-båtarna. Vet inte om det märkts så mycket än, även om de råkat ut för lite missöden. En morgontur inställd, p.g.a. motorhaveri, och en annan tur råkade ut för grundstötning vid Löka. Tillbuden berodde knappast på övertagandet, men lite tufft i starten blev det. Vi får se hur det går vidare i höst. En sak är i alla fall säker, ni med periodkort från SL åker ”gratis”.

Vidare har de nya sandlådorna kommit till ön och väntar på att bli påfyllda, om de inte redan är det.

Södra Stavsudda Ångbåtsbrygga har funnits se´n slutet av 1800-talet och legat på samma i plats i snart 100 år. Den första bryggan låg ett par meter västerut. För snart 50 år se´n byggdes nuvarande. Mer om brygghistoria, hittar du här.

Jag fick en liten idé om att samla bilder på båtar som trafikerat bryggan genom åren och lägga in på hemsidan. Läs mer här.

Så här ser båtgalleriet ut, just nu.

Så har du en bild, skicka gärna in den till oss (bryggpost@sodrastavsuddabrygga.se). Det går oftast bra att fota av ett kort med mobilen, om man inte har scanner. Hör av dig om du vill ha lite mer tips och hjälp hur man gör.

Presstopp!

Har, i skrivande stund, nåtts av nyheten att vraket vid bryggan innanför gästbryggan håller på att bärgas.

 

/Håkan