Protokoll, framtida skärgårdstrafik, m.m.

Årsmötet i sammanfattning

Inte för att sommaren varit direkt dålig, men riktig högsommar blev det egentligen inte förrän i augusti. Och redan första augusti var det dags för årsmöte. I år flyttade vi ut mötet från vänthuset till bryggan för att bättre kunna hålla avstånd. Det visade sig vara ett trevligt upplägg och det blev ovanligt många diskussioner och idéer, men ingen kom ihåg att ta en bild, så det får räcka med Sveriges finaste ordförandeklubba.

Några punkter från årsmötet

Efter lite diskussioner ang. medlemsavgiften beslutade mötet att, efter förslag från Göran L. att höja den till 300.-/år. Bryggan är 50 år och vi kommer obönhörligen närmare den dag det behövs en större renovering. Visserligen lär en sådan kosta ett antal miljoner, vilket vi då får söka bidrag för, men bidrag beviljas sällan utan viss del eget insats. Då känns det bra att föreningens kassa kan fyllas på lite fortare. Avgiften har inte höjts tidigare under detta sekel. Så istället för 55 öre per dag/ kostar medlemskapet fr.o.m. nästa år 82 öre/dag, vilket fortfarande är synnerligen överkomligt.

En annan fråga som kom upp är Region Stockholms utredning om framtidens sjötrafik i skärgården. Mötet beslutade att stödja Trafikantföreningens linje i frågan.

Deras öppna brev till Regionen finns här.

Mer läsning i frågan hittar du om du klickar här.

Vi kommer skicka in följande skrivelse, dels till Trafikantföreningen (så de kan sammanställa sitt remissvar) och dels till Regionen för att visa vår ståndpunkt i frågan. Om du vill skicka in synpunkter till Regionen på egen hand, får du gärna kopiera vårt brev. Adress att skicka till hittar du i brevet.

Klicka på brevet för bättre läsbarhet.

När det gäller stövlar, så var det ett flertal som röjde och ”namnade” sina under grovsopfestivalen, vilket gör att de nu finns lite bättre plats på hyllorna. Vi undersöker dock möjligheten till bättre förvaring, med ev. skåp på baksidan av vänthuset.

Protokollet är redan justerat och klart och går att läsa i sin helhet här.

Grovsopsfestivalen

Det var betydlig mer som slängdes än i våras, men inte alls lika mycket som vanliga år. De som hade kommit med sopor i förväg hade mestadels ställt sina högar på behörigt avstånd från andra och på ett föredömligt sätt lämnat breda gångvägar. Vid några tillfällen blev fler än tio personer ombord samtidigt (vilket färjans besättning angivit som max.) men det var den breda Obelix, så det gick rätt bra med avstånd ändå. 

Någon hade tyvärr lämnat några säckar spillbrädor utan att ta ombord på färjan. Om du känner dig skyldig är du hjärtligt välkommen att hjälpa till med andras sopor nästa år.

Hösttidtabeller

Här hittar du senaste tidtabellerna

Waxholmsbolaget (vi finns i tabell 14)

Möja Båttaxi

 

Nu hoppas vi på en riktigt fin höst!

/Håkan