Möte och halkvarning

Det fanns inte så mycket att berätta i januari, så det fick vänta tills nu med ett inlägg. Kan dock bjuda på lite vinter från den 6 januari.

 

Möte

Årsmötet i Trafikantföreningen, den 11 januari blev inställt p.g.a. restriktioner och blev ett digitalt dito, den 27:e. En del av de punkter som fanns i ursprungliga dagordningen får flytta till senare tillfälle. Men lite matnyttigt blev det, förutom sedvanliga årsmötespunkter.

Trafikantförening har nu blivit med i Värmdös Skärgårdsråd och för att där kunna påverka frågor som rör skärgårdstrafiken. Det kan röra sig om bussanslutningar, replipunkter (som Sollenkroka och Boda), m.m.

Bussanslutning i Sollenkroka
Båtbyte i Sollenkroka

Trafikantföreningen har klarat ekonomin trots att en av deras största inkomstkällor, Skärgårdsbåtens Dag, inte kunde genomförs, för andra året i rad. Däremot har de fått ”pandemistöd” då det räknas som kulturevent. Men i år räknar man med att kunna köra eventet då rederierna gärna vill och flertalet fartyg är bokade. Vi kan nog räkna med att Storskär, Norrskär, Västan, Skarpö, Blidösund, m.fl. kommer avgå, under pompa ståt, mot Vaxholm den 8 juni, för att senare vända tillbaka. Vill man äta ombord bör man boka rätt snart, då intresset varit stort.

Ta gärna kontakt med Trafikantföreningen via info@skargardstrafikanten.se om du vill vara med på Skärgårdsbåtens Dag o/e bli medlem. De är en viktig partner i vårt arbete med att sörja för goda kommunikationer.

Halkvarning

Temperaturen har ju pendlat rätt mycket runt nollan så det har stundtals blivit rätt halt. Bryggfogden sandar vid behov, men han hinner inte alltid. Det är givetvis fritt för alla att ta lite sand och grus ur lådorna och sprida på strategiska ställen. Detta gör också att vi måste hålla lådorna öppna och hoppas på att ingen tror de är soplådor.

Idag var det nästan vårkänslor vid bryggan. Tänk på att det är högt vatten nu, så har ni båtar eller annat som ligger nära vattnet, kan det vara värt att titta till.

/ Håkan