Vårtecken och uppmärksamhet

Vintern börjar lida mot sitt slut. Vinter, förresten? Det har ju varit lite si och så med den varan.

Vårtecken 1

Ett säkert vårtecken är när vi får reda på när grovsopsfestivalen går av stapeln. Det ligger nu uppe på kommunens hemsida och till oss kommer färjan den 21 maj, kl. 10:00 – 11:30. 

Här hittar du årets grovsopsschema

Vårtecken 2

Ett annat vårtecken är att Bryggföreningen börjar påminna om inbetalning av årsavgiften. Eftersom våren är på gång passar jag på att göra det här. 

För endast ca 82 öre om dagen kan vi upprätthålla möjligheten för alla att ta sig till ön året om, kunna lämna grovsopor, ha post- och annan fraktservice. 

Betala in 300.-kr till Pg 38 70 98 – 7 senast den 30 april. Ange fastighetsbeteckning (eller annan anledning till att du är med)

Vårtecken 3

Annan återkommande vårinfo är detta:

Även om det oftast ser snyggt ut runt bryggan har det hänt att vi får städa upp efter andra. Såväl ”kvarglömda” soppåsar som hundbajs. Tyvärr måste vi därför fortsätta påminna om allas vårt ansvar:

Marken är till största delen privat, det gäller även den anlagda vägen från bryggan. Detsamma gäller förvisso de flesta stigarna på ön, men just här passerar flest människor och det finns hus alldeles intill. Förutom oss tvåbenta varelser som går här, passerar även en del fyrbenta. Då och då händer det att en fyrbent sätter sig och gör ”tvåan” vilket lämnar en restprodukt som inte är så trevlig, vare sig att kliva i eller lukta på. Är man ute i skogen räcker det ofta att sprätta bort det en bit från stigen, men vid bryggan, på den anlagda delen av vägen och intill hus ska det plockas upp och tas omhand. Det finns inga kärl för hundpåsar på ön, men det innebär inte att det är OK att slänga dessa i naturen, vilket faktiskt förekommit, de tas hem till stugan eller till ”stan”. Tänk även på att hålla hundar kopplade.

Doften vi längtar till (klicka för info…)

Det är inte bara fyrbenta som både låter och lämnar spår, utan även fyrhjulta. Trafik med fyrhjulingar och andra motorfordon bör därför, i möjligaste mån, undvikas på området runt bryggan. Vi räknar givetvis inte båtar som fordon i detta sammanhang.

Uppmärksamhet

Coronan verkar hålla på att släppa greppet, men tyvärr händer det annat i vår närhet. Vi är ju ett antal som sett lite genom åren…. Marinen har gått ut med följande:

Är allt sig likt? Om inte, hör av dig.
Om du har sett något som ”inte stämmer” så vet du väl om att Försvarsmakten har öppet dygnet runt?
Rapportera vad, var och när du gjorde iakttagelsen. Ta en bild om du har möjlighet eller rita en skiss medan du har händelsen i färskt minne! Hör sedan av dig till oss.
Ring: 08-788 75 00 och begär vakthavande befäl marinen, eller maila: marinen-tips@mil.se.
Du kan vara till stor hjälp till skyddet av vårt land och kompletterar vår egen övervakning av Sverige. ⚓
 
 
 
/Håkan