Höst blir vinter på en helg

Annorlunda tabellskifte

Tänk på att Waxholmsbolaget i år har fått för sig att byta från höst till vintertabell mitt under en helg. Lördagen den 10 december går sista höstbåten och redan söndag den 11 gäller vintertabellen.

Vintertidtabellen hittar du här

Redan den gångna helgen fick hösten sig en törn av vinter, ren t vädermässigt. Jag har inte fått några kommentarer, så jag förmodar att det har fungerat bra, trots omständigheterna. Tyvärr har jag ingen bild på hur det såg när vinterns första snö kom, men vi får väl hoppas att det snart blir riktig skärgårdsvinter. 

Nåväl, det har inte hänt så mycket vid bryggan, se´n sist. Trappstegen till vänthuset har fått ny kantfärg, för bättre synbarhet. Jag vet inte riktigt vem som målat, men du ska ha ett stort tack. Stövelborsten har varit försvunnen ett tag, men när jag skulle hänga dit en ny, hängde den där igen. Trots att den haft semester ett tag såg den lite luggsliten ut och fick lämna plats åt den nya.

Efter att rådjuren mumsat av blomlådan har Kay fixat till en fin och stämningsfull vinterplantering, tack!

Det är sällan roligt att behöva lämna ön, men det är lite trevligare då man träffar många vid bryggan. Jag blir glad av att se att vi inte bor på en ”sommarö” utan en levande skärgårdsö med en blandning av fastboende, deltidsboende och andra som helt enkelt uppskattar skärgårdens bästa ö, oavsett årstid. 

Eftermiddagsbåten 6 november 2022

… och ibland blir det nästan romantiskt…

Väntan på båt 13 november 2022

Ta hand om varandra så ses och hörs vi!

/Håkan