Våren är kommen!

Det är något speciellt med vår på ön.

Då kom den då äntligen, våren! Redan till påsk hade den mesta snön smält bort och flera av oss kunde till och med njuta av en påsklunch utomhus. Blåsippor, scilla, vitsippor och gullvivor har siktats och lammen njuter på ängarna …

Övriga vårtecken

Förutom att vi förutsätter att ni betalat årsavgiften (för er som råkat glömma finns fortfarande möjlighet) brukar vi så här års komma med lite förmaningar. Vi vill ju att ön ska vara lika välkomnande varje gång man kliver iland.

Även om det oftast ser snyggt ut runt bryggan har det hänt att vi får städa upp efter andra. Såväl ”kvarglömda” soppåsar som hundbajs. Tyvärr måste vi därför fortsätta påminna om allas vårt ansvar:

Marken är till största delen privat, det gäller även den anlagda vägen från bryggan. Detsamma gäller förvisso de flesta stigarna på ön, men just här passerar flest människor och det finns hus alldeles intill. Förutom oss tvåbenta varelser som går här, passerar även en del fyrbenta. Då och då händer det att en fyrbent sätter sig och gör ”tvåan” vilket lämnar en restprodukt som inte är så trevlig, vare sig att kliva i eller lukta på. Är man ute i skogen räcker det ofta att sprätta bort det en bit från stigen, men vid bryggan, på den anlagda delen av vägen och intill hus ska det plockas upp och tas omhand. Det finns inga kärl för hundpåsar på ön, men det innebär inte att det är OK att slänga dessa i naturen, vilket faktiskt förekommit, de tas hem till stugan eller till ”stan”. Tänk även på att hålla hundar kopplade.

Det är inte bara fyrbenta som både låter och lämnar spår, utan även fyrhjulta. Trafik med fyrhjulingar och andra motorfordon bör därför, i möjligaste mån, undvikas på området runt bryggan. Vi räknar givetvis inte båtar som fordon i detta sammanhang.

Festivaldags!

Ni har väl inte glömt  den 20 maj kl. 10:00?

Vi ses!

Håkan