Ett år med Bryggföreningen

Vintern har kommit och sandlådorna är fyllda.

2020

Det gångna året blev lite annorlunda, men för Bryggföreningen innebar det ingen större skillnad. Vi i styrelsen har ju även tidigare år skött det mesta digitalt och inte haft så många fysiska möten. Vi har inte heller behövt göra några större insatser vid bryggan, men jag tänkte göra en kort sammanfattning av året som gått. Om du vill läsa mer om någon månad, klicka på bilden för resp. månad.

Januari

En småkulen januarikväll tog jag mig in till Söder för att vara med på Trafikantföreningens årsmöte. En förening som är av stor vikt för skärgårdstrafiken. Inte minst för att det är den främsta kanalen, genom vilken vi kan påverka skärgårdstrafiken. Även om vi som Bryggförening är med i Trafikantföreningen är det fritt fram att vara med som enskild medlem också, de behöver fler medlemmar. 

I år kommer årsmötet ske digtalt, p.g.a. coronaläget. Själv kan jag inte delta eftersom jag jobbar då. Det kommer dock inte vara annat som förhandlas än sedvanliga årsmötespunkter och tillkännagivandet av ”Årets Brygga”, som inte heller i år blir vår, men vi vet ju vilken vi tycker är bäst alla år.

Februari

Vintern lyste med sin frånvaro och det började bli dags att kolla medlemsregistret för vårens utskick. 

Mars

Nu började coronan märkas och Waxholmsbolaget och även Bryggföreningen kom med lite förhållningsregler. Även en månad då det är dags för utskick av mail och avier för medlemsavgiften.

April

Förberedelse för vårens grovsophämtning, lite osäkert om och hur den skulle genomföras. Efter lite detektivarbete fick vi reda på deras ”coronaregler” och försökte anpassa våra efter detta.

Maj

Grovsopshämtningen blev den lugnaste i mannaminne. Vi kanske hade varit lite för hårda i förhållningsreglerna, men det tog vi med oss till augustihämtningen.

Juni

Bryggfogden återmonterade lossnade bildäck på gästbryggan. Medlemsregister och bokföring uppdateras inför bokslutet.

Juli

Dags att lägga ut verksamhetsberättelse, bokslut och en sista kallelse till årsmötet. Lite info inför grovsoporna i augusti.

Augusti

Årsmöte, denna gång ute på bryggan istället för i vänthuset. Vi beslutade om att justera medlemsavgiften och skicka in en skrivelse till Region ang. deras förslag till framtida båttrafik.

Vi lättade lite på reglerna inför sensommarens grovsopsfestival, vilket fungerade helt OK. Lite mer skrot, än i våras, kunde lämna ön under tämligen välordnade former.

September-Oktober

Höst på gång och dags för att städa lite, vilket är allas vårt ansvar. Blev ju även att kontakta Waxholmsbolaget då de återigen ”glömt” byta tidtabell i vänthuset. 

Blev inte ens ett inlägg på hemsidan i september, vilket undertecknad får ta på sig. Fanns inte så mycket att skriva om och dessutom höll jag på att flytta, vilket tog lite fokus. 

Dock lite roligt att vår skrivelse till regionen uppmärksammades i Tidningen Skärgärden.

Tidningsurklipp

November

Även denna månad var mycket lugn för oss i styrelsen.

December

Inte så mycket mer att göra, än att julpynta bryggan och önska God Jul!

Till sist…

…vill vi tacka alla medlemmar som genom sitt medlemskap ser till att vi har en ”ångbåtsbrygga” på ön.

Extra tack till er som tar ansvar och hjälper till att hålla snyggt och ett särskilt tack till Bryggfogde Mats och hans kumpaner Kay och Tomas.

 

/Håkan